Webdesign

Design er ikke bare design

Webdesign handler ikke bare om utseendet. Flere og flere av de som besøker nettsiden din bruker mobil og nettbrett med skjermer i alle mulige størrelser. Hva møter dem? Er hjemmesiden din leselig for folk på farten?

Du kan selv sjekke om din nettside er mobilvennlig på testsiden til Google, og om du vil kan du også se om sidene er responsive (passer alle skjermer) på denne siden.

Planlegging og organisering

Under planlegging av et nytt nettsted må det tas hensyn til brukervennlighet for både besøkende og de som skal administrere sidene. Sidene skal også være lett å finne folk som søker etter akkurat ditt innhold og dine produkter, derfor er søkemotoroptimalisering (SEO) og riktig bruk av semantikk viktig. 

Responsivt design er en måte å utforme og kode nettsider på som gjør at nettsiden er godt lesbar i alle skjermstørrelser. Alle elementene på nettsiden strekker seg, krymper og bytter plass og tilpasser seg størrelsen på skjermen. På den måten trenger du ikke å ta bort innhold for at sidene skal kunne leses i alle skjermstørrelser.

De fleste webprosjektene jeg har arbeidet med har vært for små bedrifter og organisasjoner. Kundene har hatt behov for alt fra generell rådgiving om valg av webløsning, utforming av nettsted, selve designet og kurs eller brukeropplæring for administratorer. Med litt assistanse kan de fleste mindre bedrifter klare å administrere hjemmesiden sin selv.

Mange små bedrifter har ingen som jobber med markedsføring eller web, og velger derfor å kjøpe websupport og nettredaktørtjenester

WordPress CMS

Min hjemmeside er laget i WordPress. Jeg bruker gjerne design (theme/tema) som andre har laget, og tilpasser dem deretter til mitt behov. Ofte kan det lønne seg å bruke et design som er laget av større, profesjonelle designfirmaer, siden designet da holdes oppdatert gjennom mange år. Noen design er gratis, mens andre må du betale for.

Jeg anbefaler å bruke WordPress som publiseringsplattform. WordPress er gratis (hurra!) og brukes av snart 30 prosent av alle nettsteder i verden. Du kan lese mer utfyllende om WordPress på wordpress.org

Ved hjelp av WordPress og en uendelig mengde tilleggsprogrammer (plugins/utvidelser) kan nettstedet ditt vokse etter behov. 

WordPress er også enkel å kombinere med for eksempel Google Webmaster Tools og Google Analytics (SEO-verktøy).

WordPress er forholdsvis enkelt å administrere, og jeg tilbyr opplæring til alle mine kunder. Dersom du ikke har tid til selv å være administrator kan du abonnere på webredaktør-tjenest.

Hva er WordPress CMS?

WordPress er et Open Source-prosjekt (Open Source - åpen kildekode), noe som betyr at det er hundrevis av mennesker over hele verden som arbeider med det.
Det betyr også at du er fri til å bruke den til alt fra en liten matblogg til nettsted for et stort konsern.
Helt gratis!

Fra blogging til fullverdig CMS

WordPress startet i 2003 som kun et blogg-system, men har utviklet seg til å bli brukt som et fullstendig innholdshåndteringssystem, og uendelig mye mer! Gjennom tusenvis av utvidelser og widget'er og temaer er WordPress bare begrenset av fantasien din.
Lær mer om WordPress

«Vakre design, kraftige funksjoner og frihet til å bygge alt du vil ha.
WordPress er både gratis og uvurderlig.»

Webprosjekter

Planlegging

Start planleggingen av nettsidene i god tid, så unngår du overraskelser og uforutsette utgifter. 

Organisering

Hva kommer først og hvem skal gjøre hva? Fordel oppgaver og ansvarsområder før arbeidet med nettsidene starter. 

Design og utforming

Hvem lager du nettsidene for? Hva slags funksjonalitet skal nettstedet ditt ha? Hvordan skal den se ut? 

Brukeropplæring

Hvem skal administrere nettstedet og ha ansvar innhold, sikkerhet og backup? Har administratoren den nødvendige kompetansen?